Preskoči

Hajde zajedno da učinimo dom lepišim!

Sada čitate:
Kako Prati i Održavati Zavese: Saveti stručnjaka za dugotrajan sjaj

Kako Prati i Održavati Zavese: Saveti stručnjaka za dugotrajan sjaj

Želite li da sačuvate lepotu i svežinu vaših zavesa dugi niz godina? Kao stručnjaci za zavese sa više od 15 godina iskustva, nudimo vam nekoliko jednostavnih saveta za pranje i održavanje vaših omiljenih tkanina.

 

 

1. Pranje na Niskoj Temperaturi:

Kada je vreme za pranje vaših zavesa, birajte blage deterdžente i operite ih na što nižoj temperaturi vode. Visoke temperature mogu uzrokovati skupljanje tkanine ili promene boje. Pranje na hladnoj ili umerenoj temperaturi osiguraće da vaše zavese ostanu sveže i lepršave.

 

2. Nežno Sušenje:

Nakon pranja, nežno osušite zavese na vazduhu. Mokru yavesu oka;ite kako bi se tokom su[enja ipravila. Nemojte koristiti mašinu za sušenje veša jer to može dovesti do skupljanja ili oštećenja materijala.

 

3. Izbeljivač i Agresivna Sredstva:

 

Izbegavajte upotrebu izbeljivača ili agresivnih hemikalija prilikom pranja zavesa. Ova sredstva mogu oštetiti tkaninu i izazvati neželjene promene boje. Umesto toga, koristite blage deterdžente i sredstva za pranje koji su posebno formulisani za osetljive tkanine.

 

4. Ručno Pranje:

 

Ukoliko su vaše zavese od posebno osetljivih materijala ili imaju dekorativne elemente koji bi mogli biti oštećeni u mašini za pranje veša, razmislite o ručnom pranju. Ručno pranje omogućava vam veću kontrolu nad procesom čišćenja i smanjuje rizik od oštećenja.

 

 

 

Dodatni Saveti:

  • Pre nego što operete svoje zavese, proverite da li su sve pričvršćene i da li ima oštećenja koja bi mogla biti pogoršana pranjem.

 

  • Ako primetite mrlje ili fleke na zavesama, preporučujemo vam da ih tretirate odmah pre pranja kako biste sprečili da se učvrste.

 

  • Kada sušite zavese, izbegavajte da ih previše nabacujete ili gužvate, jer to može izazvati trajna oštećenja vlakana.

 

  • Ako vaše zavese imaju ukrase poput resa ili čipke, obratite pažnju na ove delove tokom pranja i sušenja kako biste izbegli njihovo oštećenje.

 

Prateći ove savete i praktikujući pažljivu negu, možete produžiti životni vek svojih zavesa i uživati u njihovoj lepoti dugi niz godina.

Korpa Zatvori

Vaša korpa je prazna

Počni kupovinu
Select options Zatvori
Call Us